Tekst

 Vis tekster

layout: spacer

D100 tabel - Mangler du en undskyldning?

17 nov04

17 nov04

  af Ulrik

Sidder du godt?

Du kommer hjem en aften, sætter en skive i anlægget og laver en kop te. En hyggeaften. En af de aftener, hvor man rigtig får en krammer af mørket. Du bestemmer dig for ikke at se fjernsyn. Ja, så god en aften er det. Du vil lave konstruktive ting. Checke mail for eksempel. Det har du vidst ikke lige gjort et par dage, og det kunne jo være, at der var kommet noget godt - hvem ved?
Som sagt så gjort. Teen bliver sippet, browseren åbnet. Ka-CHING! Der er er indtil flere mails. Sådan! Det bliver en rigtig hyggelig aften.

Men hov! Hvad er nu det?! Dine øjne spærres lidt op og din mund bliver stram og en gråd dirrer svagt i kanten af læberne. Det er dem igen! De der forbandede liverollespillere. De er vildt syge i hovedet, og det er bare umuligt at score på fredagsbaren, hvis man kommer til at indrømme, at man hænger ud med dem. Fuck også! Og De vil endda have, at du skal med til blo-ot... pattebørn.

------

Nu er gode råd dyre! Du har to muligheder: MAND(m/k) ELLER MUS!

- Hvis du er en mus, så skynd dig at svar på mailen, sig at du kommer og glem så alt om den hyggelige aften. De genudsender sikkert et par afsnit af Frasier på TVDanmark, og bag dåselatteren er der ingen der kan høre dig snøfte.

- Hvis du er en mand, så stå ved at du vil score og drikke øl og have venner og skynd dig at melde fra til det der latterlige blot. Hvis du ikke vil gå til yderligheder, men istedet være barmhjertig overfor de stakkels vildfarne nørder, så lad være at sige du ikke gider. Stik istedet en lam undskyldning om hvorfor du ikke kan komme, og bliv ved med det, måned efter måned. Om et år holder mailsne op!

... og hvis du nu ikke kan finde på sådan en undskyldning, så kan du jo bare rulle på tabellen herunder. Ja, det er en D100 tabel, men vi ved jo godt, at du har et par ti-siders liggende ovre under pornobladene, din lille nørd.

------

D100 tabel med rigtig gode grunde til hvorfor jeg ikke kan komme til blot


01-25
Jeg skal arbejde". God, solid basis-undskyldning. De fleste forstår den, men brug den ikke for meget. De vil bare tro, at du ikke har det commitment, der skal til. Udvid gerne med "Jeg prøvede virkelig at bytte min vagt væk" og den slags.


26-35
"Beknager, men jagh er bnevet vindt forknølet.... aaaa-TJUH!". Kan også bruges med andre sygdomme, men pas på de mere eksotiske, da det vil skabe for meget interesse. En god kronisk bughulebetændelse kunne dog være svaret på dine bønner i et godt stykke tid.


36-45
"Ah fuck, men jeg skal til [indsæt vigtig familie begivenhed]". Også rigtig god, men brug den ikke for meget.


46-50
"Sorry, men mit plot gør, at det vil virke bedst, hvis jeg ikke dukker op næste gang. Jeg ville rigtig gerne, men for spileffektens skyld bliver jeg væk". Rigtig god, men forvent at der vil blive argumenteret en del. Du bliver måske nødt til at have en nød-undskyldning klar.


51-60
"Ah fuck, men jeg har [indsæt mærkedag i dit liv som fx specialeforsvar, bryllup etc.]". Igen god, men nem at afsløre som det pure fup. These things get around.


61-70
"Jeg har desværre en anden aftale, sorry". Ikke så god. Du siger jo faktisk, at du har et liv OG at det er vigtigere end rollespillet. Kan bruges i en nødsituation, men de får færten af lusk, hvis du ikke passer på.


71-75
"Beklager, jeg skal læse". Ikke så god. Nørderne respekterer ikke studier så meget. Du kan jo selv administrere din tid, så hvad er problemet? Men ok, i en snæver vending.


76-80
"Nix, jeg kan ikke komme. Jeg er på ferie/ude at rejse lige den weekend". Kan være rigtig god, men er også nem at afsløre, hvis du lyver. Til gengæld kan den bruges i een lang periode, hvis du fx påstår at være i Kina indtil næste nytår.


81-85
"Jeg ville rigtig gerne, men jeg er flyttet langt væk". Rigtig god undskyldning, men den begrænser også dit liv her i byen en kende. Overvej at flytte.


86-90
"Jeg er i en meget hård psykisk process for tiden, og jeg føler mig ikke rigtig tryg ved at gå ingame". Den her er rigtig god, for den roser samtidig nørderne, fordi du implicit siger, at deres hobby er totalt kewl or dark og alt muligt.


91-92
"Beklager, men jeg er bare ikke opdateret nok med mit plot. Det holder ikke at jeg går i spil". Du lyder jo som om du går fanatisk op i det, men også som om du har slacket lidt riigeligt. Bak den helst op med rigtig gode grunde til hvorfor du ikke er up to date.


93-94
"Jeg tør ikke komme. Jeg er bange for at gå amok og skade folk, fordi jeg har nogle grænse-issues for tiden". God, men du kommer nok til at blive udfordret af generel dansker-mistro, for come on... det er jo bare rollespil. Amok... yeah right...


95-96
"Beklager. Jeg kan ikke komme, og jeg kan ikke fortælle dig hvorfor". Risky, men potentielt fantastisk god, fordi nørderne elsker mystik. Måske du bør øve dig lidt foran spejlet. Få deres fantasi til at arbejde til din fordel.


97-98
"Beklager, satans yngel, men jeg er gået ind i Indre Mission. Vil du have et løsblads-evangelium?". Nørder er desværre ret immune overfor den her slags ting. De er vandt til at folk er vanvittige, så hvis du virkelig vil have det til at køre for dig, så skal det være the real deal med bønnemøder og salvelser etc..


99-100
"Jeg er færdig med at lege. Der er en verden, der skal reddes".