Tekst

 Vis tekster

layout: spacer

Update: Kampen mod åndestormen

19 jun09

19 jun09

  af Tobias

En kort tekst der fortæller de fakta om åndestormen vi i København er enige om og spiller efter. Læs det hvis din karakter besøger sjælland og spil efter det.

NB: dette er en opdatering af " Åndestormen for turister (11/12 2006)" + et afsnit om hvad der er sket i løbet af de 2½ år siden da.

Område
- Åndestormen omfatter hele Storkøbenhavn. Rund omkring på resten af sjælland er fortsat stadig "lommer" hvor åndestormen er kraftig, men generelt er det lykkedes at begrænse den til storkøbenhavn. Åndestormen er generelt kraftigere og farligere jo tættere man bevæger sig på midtbyen. I løbet af første halvdel af 2009 begynder åndestormen endeligt at forsvinde helt fra alle andre dele af sjælland end københavn. Det meste af sjælland minder om andre dele af landet i renhed.
- Langeland er uberørt af åndestormen.
- Store dele af Amager er et ødeland. Metroen suger al sin kraft derude så det er et tomt og trøstesløst sted hvor luften altid bevæger sig i samme retning. Åndestormen bremses kraftigt ved Field's og derfor er det sydligste Amager relativt rart (herunder de steder på fælleden vi normalt holder blot). Øresundsbroen stopper fulvdstændigt for åndestormen da ulvene i Malmø har lavet en kraftig blokering.
- Jarmers Plads i København er "stormens øje". Det er det eneste sted i indre København der er "rent" og samtidigt det eneste sted i København hvor det er nogenlunde sikkert at træde sidelæns og bevæge sig ind i halvskyggen.

Åndestormen er centreret om Nørreport Station hvor ventilationsristene spyer fælhed op fra undergrunden og danner en slags gigantisk tornadobevægelse i hele byen. S-tog og metro er dødbringende, mens der muligvis er dele af kloaksystemet der er 'rent'. I det indre København er Søerne og Jarmers plads de vigtigste værn mod stormen men der er også Field's og kanalerne på Amager, samt bastionerne ved Christianshavns volde. Udenfor indre københavn ændrer Stormen karakter fra tornado der virvler rundt, til en slags mørkt tidevand der udgår i bølger. Bølgerne skifter i styrke med forskellige cyklusser. En række hellige steder og lokale ånder gør modstand mod bølgerne og fungerer som bølgebrydere omkring Storkøbenhavn.

Effekt af at være i åndestormen
Den nære umbra, halvskyggen, er generelt kaotisk, fyldt med ondsindede skripier og livsfarlig hvis ikke man ved man er et sikkert sted (så som Jarmers Plads og vores riteplads på det sydligste Amager Fælled). De fleste ånder er ondsindede, bange og syge - man kan som hovedregel ikke forvente deres hjælp og risikerer at blive angrebet af selv ånder der normalt vil være venligtsindede.

På denne side af skellet kan man også mærke stanken af orm og generel korruption, og man vil have en fornemmelse af at være nedsænket på det dybe, dybe hav. Helt nedsænket i noget, der presser på ens tanker, ens sind, ens kræfter. En fornemmelse af, at denne mægtige vægt kunne knuse hvert eneste molekyle i ens krop. Man holder instinktivt vejret. Og jo længere tid man opholder sig i åndestormen, jo mere skriger ens krop på luft. De færreste ulve vil kunne holde til at være der mere end nogle få uger. Hvis man spørger de sjællandske ulve, hvordan de kan holde det ud, så får man svaret, at man skal give efter og indånde ormen, stanken, lorten. Så vil man høre til på Sjælland. Og nej, det er ikke en smitte (taint/besotning), der lige går væk. Med renselsesritualer kan man fjerne det "aktive" orm, men den passive orm sidder dybt.

Gaver er generelt svækkede i deres virkning. De der kræver ånders hjælp virker slet ikke. Andre er upålidelige og uforudsigelige, men altid mindre hjælpsomme end normalt. I krigsform heler vi markant langsommere end normalt, men også dette er varierende med tid og sted.

Udseende
Åndestormen er i halvskyggen og derfor varierer det hvordan den bliver oplevet fra person til person, og nogen gange også fra dag til dag. Vi vil derfor ikke lægge fast præcis hvordan den skal opleves. Men vi vil godt give et forslag til hvordan vi ofte beskriver den: som et kaotisk tornado af mørke, skidt, sindsyge ånder, kløer, tænder og glasskår.

Udvikling siden 2006 - Jarmers Sept og kampen mod Åndestormen
Indtil slutningen af 2006 har københavns ulve haft fokus på at overleve og brugt meget energi på at bilægge en række interne stridigheder. Men i løbet 2007 begynder ulvene i stadig højere grad at arbejde målrettet på at begrænse åndestormen til storkøbenhavn, bl.a. ved at styrke lokale ånder på sjælland, foretage strategiske angreb på ormebastioner (Bl.a i Lejre, på sjællands odde og i Høng). I Lejre er der siden blevet etableret en gård, hvor en del af ulvene har opholdt sig fast og gjort landet sikkert og rent. I selve København har københavns ulve dog generelt fortsat undgået alle direkte konfrontationer med ormen, fordi det simpelthen har været for farligt. En række af de gamle københavnske ånder har der dog været arbejdet på at styrke/helbrede/alliere sig med (bl.a. søernes ånder, Jarmer, Vor Frue osv).

I slutningen af 2008 begynder københavns ulve at fokusere på at overvåge ormeaktiviteterne i selve københavn, hitte rede på diverse bandeaktiviteter der har med ormen at gøre og finde frem til nogen af de bagvedliggende hovedskurke der har forbindelser til det faldne vi i den Sorte Diamant. Efterhånden begynder man at have et rimeligt klart billede af hvem fjenden er og hvornår de er svagest - samtidigt er københavns ulve stærkere end de har været i årevis. Ved et afgørende blot sidst i 2008 erklærer to af Københavns kobler for første gang at de tager territorier i København (Skyggespil og Panserkæft). Kort efter midvinter erklærer Københavns tredje kobbel, Frostbid, at de tager hele resten af sjælland – og går i gang med at rense de sidste lommer af åndestormen.

Det fører til at man endelig ved nytår 2008/2009 følte sig klar til at slå til indenfor byens grænser og i ly af nytårsfyrværkeriet foretog en række sprængninger i kældre på tværs af byen. Der for første gang i mange år erklæret krig mod ormen igen. Siden nytår har københavns ulve derfor patruljeret forskellige dele af København og haft en masse opgør med ormevæsner, ofte i form af bagholdsangreb, hit-n-run missioner og korte fokuserede angreb. Fra foråret 2009 begynder Jarmers sept i stor hemmelighed at udføre de første i en række bastionriter, der har til formål at vække 4 af Københavns mægtigste vogterånder og dermed etablere et lokalt åndeligt forsvarsværk så man kan bl.a. kan afholde mere sikre riter. Der ligger mere bag hvad formålet med bastionerne egentligt er, men det holder vi hemmeligt lidt endnu. Foreløbigt er der gennemført to bastionriter, begge i forbindelse med større kampe: et for Løvens bastion (marts 2009) og et for Panterens bastion (maj 2009).

(NB: Alt dette er IKKE almen viden i ulveverdenen. Hvis du mener din rolle har hørt om noget af det så overvej hvordan det er sket - hvem af de københavnske ulve har du snakket med hvornår - eller er der ånder der løber med rygter uden de københavnske ulve er klar over det? I spillet er der er en del hemmelighedskræmmeri omkring strategien for den københavnske krig da Jarmers Sept er meget paranoide omkring at ormen skal opdage detaljerne for deres langsigtede planer.)