Tekst

 Vis tekster

layout: spacer

Uppsala - Offertræets sept

13 okt10

13 okt10

  af Jorgo

Uppsalas Vi er gammelt og stærkt. Målt i den rå kraft, de enkelte ulve og bundne ånder besidder, i den politiske magt, deres mange forbindelser giver dem, og i de anseelige ressourcer, de har adgang til, er Uppsala Skandinaviens stærkeste Vi. Septen baserer sin kraft lige meget på det ældgamle offersted til Odin og på den enorme viden, byens gamle universitet rummer og repræsenterer. Så vidt man ved er Uppsalas Vi et offervi og et godevi og består kun af fenrir. Ulvene er alle gamle og har i mange år været organiseret i to utraditionelt store kobler - Lidskjalf med Odin som totem og Sommerritet med Bjørnen som totem. Lidskjalf er jarlkoblet og ledes af ældsteulven Palnatoke. Sommerritet er mere godeorienteret og ledes af Askegrå som er gode og adren. Ellers er septen kendt for sine unormalt gamle og højtrangerende ulve. Særligt kendt er Vemod, som tidligere var ældste af rang, men blev degraderet til athro som straf for en stor udåd ved en sept sydpå. Vanhel er en rotagar, som har givet sit liv til ulykken og den syge skæbne. Hun lever altid på randen af undergang, men har brugt sin viden, om Nornernes galskab mod sine fjender med rædselsvækkende følger. Efter sigende findes der i Uppsala ingen ulve med rang af cliath eller fostern.

Uppsala har i lang tid været belejret af et dødsens farligt og uovervindeligt ormevæsen, som de kun benævner Fjenden, og som endnu ikke har vist sit ansigt for verden. Septen har altid afvist ethvert tilbud om hjælp mod Fjenden, da indblanding udefra uden den nødvendige viden, ifølge septens ulve, ville være katastrofal. Dog tager de fra tid til anden kontakt til stærke ulve fra andre septer og giver dem forskellige opgaver - dog aldrig uden andet end den absolut allermest nødvendige information at agere ud fra. Uppsalas blot er uden undtagelse forbeholdt septens medlemmer. Dog holder de, når situationene kræver det, et skinblot for gæster, hvor kun de vigtigste ulve er til stede eller dem, som omstændigheden kræver deltager. Resten af septens ulve spilles af betroede slægtsfolk iført særlige udskårne træmasker. Trods deres excentriske opførsel over for gæster, har Uppsala aldrig været dårlige værter, og alle besøgende ulve bliver bespist og huset i septens gamle og rigt udstyrede gæstehuse uanset rang eller stamme.

Septens ulve har et stort og extensivt netværk af slægtsfolk organisereret i en række loger, hvoraf de fleste arbejder i det skjulte. Kun få har gjort sig bemærket blandt andre septer. Heriblandt er Vankos lærlinge, en løs gruppering af tattovører med speciale i varulve og en strengt bevogtet hemmelig metode til at tattovere disse med særligt indviede sølvnåle.