Tekst

 Vis tekster

layout: spacer

Blot hos Sorthøj 31. august 2001

19 jun03

19 jun03

  af Jorgo


Så har Troldhøj været til Blot oppe hos Sorthøj, og det gik ganske vildt for sig. Nedenstående er kampagnemateriale, der må bruges som folk lyster. Hvor I ved det fra, må I selv regne ud:

Rygtet på gaden - eller snakken blandt ånder, slægtsfolk og hvem der ellers måtte lægge øren til er, at Troldhøj mistede land til Sorthøj. Ganske vist efter en ærefuld holmgang mellem Elin Sølvskjold og Michael Drageild, hvor blodet flød voldsomt. Kampen bølgede frem og tilbage, men til sidst måtte Drageild bide i græsset, og dermed afgive det land, der blev stridt om. Det kendes nu for ret, at Sorthøj besidder og vogter landet nord for Gudenåen, og at Troldhøj vogter og strejfer fra Gudenåen til grænsen.

Nogle tunger vil måske nævne, at Drageild var svækket før den afgørende kamp af et voldsomt renselsesrite, hvor Sorthøjs goder forsøgte at drive Orm ud af hans pels....Hvorfor de gjorde det, jaeh, det kan man vel kun gætte sig til. Eller spørge Sorthøj...

Det siges også, at Sortmåne hver gang hun sætter fod på Sorthøjs jord skal bevise sig som kriger ved et rite. Findes hun ikke værdig, må hun bøje sig for Sorthøjs forfædre-traditioner, der byder at kvinder ikke kan være krigere, til hun forlader deres land igen. Kæmper hun godt, anerkender Sorthøj hendes mod og styrke, og ærer hende som kriger indtil næste gang.

Der går rygter om Sorthøjs Alpha, som vist nok er en sten. Ja, en sten, en vaskeægte een. Man kan oven i købet udfordre Sten, men den sidste, der gjorde det, tabte smertefuldt: udfordringen gik på, hvem der flest gange kunne få den anden i hovedet fra en høj gren...Hvorfor har de en sten som Alpha? Tja, man må vel spørge dem...

Fjeldhammer, søn af Herid, har måske fundet noget skidt på den jydske hede. Værket kaldes Elia, og er skabt af kunstneren Ingvar Cronhammar. Det siges, at han følges af en kreds af aldrende kvinder, der drages af hans mørkekunst, og at han skulle være et frygteligt menneske. Ingen ved helt, hvad Elia er for noget, men det blev afgjort at nogen tager afsted for at snuse nærmere til skulpturen. For Glasgængerne og andre dovne væsener kan vi anbefale et lille klik her ;)

Væveren er voldsomt på spil i Jylland, kunne man tro: Først nedlagde Troldhøj deres gamle fjende Tårnbyggeren i en drabelig kamp for et par måneder siden, og nu er Sorthøj gået i flæsket på et fænomen de kalder 'Fyrtårnet'. 'Fyrtårnet' findes tilsyneladende kun på Den Anden Side som et vældigt tårn spækket med kabler, der strækker sig til Skagen og ned mod Århus. Sorthøjs ulve rykkede et par spindlere rundt, da de var inde og sondere terrænet, men hvad der skal stilles op med tårnet, er uvist endnu.

Det siges i øvrigt, at Troldhøj mistede ulve ved kampen mod Tårnbyggeren - en Gode og en Rotegar - men nu er de vist tilbage, og oven i købet i god behold. Sådan da...

Lad det være kendt, at Fjeldhammer, Herids søn, nu er Fostern. Han blev udfordret af Elin Sølvskjold til at digte et heltekvad om en af Troldhøjs ulve, og beviste sit værd med en sang om Drageilds, Sortmånes og sin egen færd til Herren af Højen for at stjæle Skjalden.

Lad det være kendt, at Toke Lysets-Vilje krævede at stige i rang, men blev nægtet en udfordring af mangel på en tilstedeværende Forseti af højere rang. Nok bragte han en historie med sig til Blot om kamp mod Ormen, men kritiske struber anerkendte kun hans mod, ikke hans visdom, i den sag, og således må han vente.

Det hviskes her og der, at Stormrytternes kobbel måske ser udfordringer og strid snart. Deres Alpha er jo ikke af højest rang længere...

Lad det være kendt, at Michael Drageild vil finde og udfordre sin blodsbroder, Asgrim Genganger af Sorthøj, der er gået i Harano, på kamp. Kæmper han ikke imod, har han vel valgt døden selv. Længe har Sorthøj prøvet at rive ham ud af afmagten, men forgæves, og der er enighed blandt de to Septer om at Drageild er Asgrims sidste håb.

/Rygtesmedens hærskare af ånder og Slægsfolk