Tekst

 Vis tekster

layout: spacer

Noget om gravide varulve

22 jul03

22 jul03

  af Anne

Her er en lille tekst, som beskriver mit syn på, hvordan varulve og graviditet hænger sammen. Det er et sammenkog af varulveregler, snak med andre i Troldhøj, samt mine egne erfaringer med at være gravid :-) Det er ikke hugget i sten, så kommentarer og forslag modtages gerne (avratzer@yahoo.com).

Generelle graviditetsgener omfatter: Kvalme (især de første 3 mdr.), ledsmerter, besværede bevægelser (når kroppen bliver større - især de sidste 3 mdr.), humørsvingninger, søvnbesvær, træthed, sære spisevaner, vand i kroppen, kramper eller uro i benene.

Af disse gener er det nok primært træthed og bevægelsesbesværligheder, varulve gider bekymre sig om - og sære spisevaner (“Giv al kødet til den gravide varulv!” :-) Smerter, kvalme etc. kan en ellers normal, sund varulv ignorere, og hvilken varulv har ikke humørsvingninger i ny og næ? Man kan diskutere, om der evt. sker andet for varulve - generne er jo fremkaldt af hormoner, og måske er varulves hormoner også her skruet anderledes sammen?

Farer for barnet: I en menneskelig graviditet er der visse ting, man skal holde sig fra. Alkohol, stoffer, smøger, visse madvarer, kraftige fysiske udfoldelser, visse kemiske stoffer, visse sygdomme, etc. Farlige stoffer, sygdomme og lign. kan passere gennem moderkagen ind til barnet og skade det. Kraftige fysiske udfoldelser kan føre til abort eller for tidlig fødsel.

Som varulv bliver man ikke nær så nemt påvirket af sygdomme, giftstoffer o.l. Man healer hurtigere de skader man får, dvs. man har sværere ved at blive fuld, man bliver hurtigt rask, gifte nedbrydes hurtigere, etc. Men da gifte og sygdomme stadig påvirker varulvens system, er der også en risiko for, at de kommer i fostrets blod, omend den er mindre end for normale gravide. Altså skal man stadig til en vis grad passe på de samme ting, selvom man er varulv. Wyrm-gifte må nok formodes at være endda farligere for varulves fostre end for normale gravides.

Mht. fysiske udfoldelser afhænger faren meget af den gravides fysiske form, så de fleste varulve vil kunne holde til væsentligt større udfoldelser end normale kvinder. At løbe et par dage, f.eks. for at komme til et blot, er ok, hvis varulven føler sig frisk. En god gang tæsk er som regel på den sikre side, hvis varulven er den, der deler ud, men knap så godt, hvis varulven er den, der modtager. Episke kampe med horder af Dansere er afgjort ikke noget for gravide varulve.

Afkom - lidt om gener og sårn:
Et afkom af en varulv har varulve-genet i sig, men bliver ikke nødvendigvis selv varulv. Sandsynligheden for at det gør, forøges til ca. 10%, hvis faderen er slægtsfolk (siger reglerne), og er 100%, hvis faderen er varulv (og metis-afkommet overlever). Ellers er sandsynligheden svær at udregne. I nogle slægter viser varulve-genet sig med faste intervaller, f.eks. hver 3. generation eller lignende, mens den i andre springer tilfældigt (er min holdning). Af episke årsager synes jeg det er ok, hvis spilpersoner producerer varulve med større sandsynlighed end andre varulve :-)

(Her kommer der noget om kombinationerne homid/ulv-lupus/menneske, når jeg har kogt lidt mere på det...)


Formskifte: En gravid varulv kan skifte form lige så tosset den vil uden at skade fostret de første par måneder (bortset fra ved tvungen form-ændring som beskrevet ovenfor). Nogle varulve vil opleve, at de har sværere eller lettere ved at skifte - en gravid varulvs primal-urge, rage etc. påvirkes ligesom alt muligt andet.

De sidste 4-5 måneder vil det være farligt for fosteret, hvis varulven skifter til en form, der er mindre end dens naturlige form - fosteret kan blive klemt, endda så kraftigt, at det tager skade. En homid varulv bør således ikke skifte til Hispo eller Lupus efter 4. måned.

ændringerne i primal-urge og rage kan blive forstærket eller formindsket i løbet af graviditeten. For langt de fleste vil det rent fysisk blive hårdt at skifte, når maven begynder at blive større. De sidste 2-3 måneder kan de færreste varulve skifte til andet end Glabro, og selv det kan være for svært. De ressourcer, der bliver brugt ved et formskifte og af den større form, er simpelthen ikke til stede i samme grad, og den voksende mave kan føles som en for stor hindring, når den bliver presset inde bag kraftige bugmuskler o.l.

Samtidig vil de fleste gravide varulve føle, at de stærke hormoner (adrenalin, endorfin, etc.), der udskilles i de mere agressive former, ikke er behagelige for fosteret - mange fostre vil reagere med kraftigere bevægelser og, hvis man lytter efter den slags, forstyrret hjerterytme. I nogle tilfælde kan fosteret tage skade af de kraftige hormonudladninger, f.eks. hvis hjertet i forvejen er en smule overbelastet.

Det skal dog tilføjes, at de fleste varulve vil kunne gennemtvinge et formskifte til Crinos, hvis de virkelig anstrenger sig. Hvis det er i kortere tid, vil det som regel også kunne gøres uden skade på fosteret. Varulve er sjældne væsner udsat for mange trusler, og det bedste forsvar for en ufødt varulv er, hvis alt andet fejler, en mor i Crinos.

Umbra-besøg:
Eftersom umbra-besøg kan være både krævende og farlige, bliver de nok, på linie med alt muligt andet, sværere efterhånden som graviditeten skrider frem. Den gravide varulv vil nok heller ikke have lyst til at risikere en farlig rejse, medmindre det er strengt nødvendigt, så de fleste vil nok nøjes med småture i den nære umbra, i starten og efterhånden helt holde sig på denne side af sløret. Ligesom med andre varulve-aktiviteter kan det, for nogle, blive helt umuligt at træde ind på den anden
side, f.eks. hvis ens gnosis er i bund eller andet.

Det var, hvad jeg mente om den sag. Som sagt - kom endelig frem, hvis I har spørgsmål eller kommentarer: avratzer@yahoo.com